11.06.2015

Tlačová konferencia vo Ľvove

V stredu 10. júna 2015 sa v Pressclube vo Lvove uskutočnila tlačová konferencia o projekte IVF "Monitoring the avalanche situation in The Ukrainian Carpathians - avalanche bulletin ". 
 
Na konferencii sa z partnerských zúčastnili Karolina KIWIOR (GOPR, Poľsko) a Milan LIZUCH (HZS, Slovensko). Z Ukrajiny sa konferencie zúčastnil Michail JAVORINSKIJ (náčelník Horskej ukrajinskej služby) a meteorológovia, hydrológovia, pozorovatelia a lavínoví špecialisti z Hydrometeorologického inštitútu. Spoločne informovali o priebehu zimnej sezóny 2014/2015 a tiež o záchrannej akcii na Bližnici, pri ktorej v lavíne zahynul český turista.
 
Účastníci tlačovej konferencie sa zhodli na zlepšujúcej sa spolupráci horských záchranárov a lavínových špecialistov z lavínových staníc na Plaji a Požeževskej. Záchranári tiež ocenili spoluprácu s komunitami skialpinistov a freeriderov, ktorí sa tiež zúčasťnovali na nami organizovaných školeniach v Peci pod Snežkou v Česku a na Gembe pri lyžiarskom stredisku Pylypets na Ukrajine. Svoje poznatky tieto komunity veľmi aktívne šíria pomocou sociálnych sietí. Ukrajinskí horskí záchranári vysoko oceňovali aj ich aktívnu účasť na záchrannej akcii na Bliznici.
 
O konfererncii ako prvý - už v jej priebehu - informoval samotný Pressclub na svojej facebookovej stránke -https://www.facebook.com/TheUkrainianCarpathians?ref=settings
 
▪ Správy zo stredísk
▪ Zaujímané odkazy

Dobrý anjel