24.05.2021

Jasenská dolina - Dogtrekking Fatranský Vĺčko 2021

Dogtrekking Fatranský Vĺčko 2021 – Základné Informácie

POPIS PODUJATIA

Dogtrekking Fatranský Vĺčko je športovo turistické podujatie. Dogtrekking je kynologický vytrvalostný šport, kde súťažná dvojica človek a pes prekonáva vytýčenú trasu v danom časovom limite. Ide teda o turistiku alebo beh so psom.

Dogtrekking Fatranský Vĺčko sa uskutoční 29. mája 2021 a bude mať dve trasy - dlhšiu MID 39 km a kratšiu SHORT 15 km. Pes musí byť počas celého podujatia (aj v priestore štartu) v pevnom spojení s účastníkom prostredníctvom dogtrekkerského postroja alebo vôdzky. Voľný pohyb psov sa trestá okamžitou diskvalifikáciou.

MIESTO

Lyžiarske stredisko Jasenská Dolina Kašová: https://www.jasenskadolina.sk/uvod

TRASY

MID: Dĺžka 39km/+2200m, trasa vedie územím Veľkej Fatry po turisticky značených trasách:

Jasenská dolina Kašová – zelená Medzijarky – žltá Lysec – modrá Malý Lysec – červená Jarabiná – červená Kľak – žltá Koškárovská lúka – žltá Kaplna – zelená Sedlo pod Kečkou – modrá Mažiarky – žltá Chata Lysec – modrá Jasenská dolina Kašová

SHORT: Dĺžka 15km/+900m, trasa vedie územím Veľkej Fatry po turisticky značených trasách:

Jasenská dolina Kašová – náučný chodník Vôdky po ústie Jasenskej doliny – žltá smer Ústie Slavkovej doliny – žltá Medzijarky – žltá Lysec – modrá Chata Lysec – modrá Jasenská dolina Kašová

Maximálny počet účastníkov 100 (predpokladaná účasť 40 pre MID/60 pre SHORT). Účastníci od 15 a mladší ako 18 rokov sa môžu zúčastniť s písomným súhlasom zákonného zástupcu. Účastníci mladší ako 15 rokov sa môžu zúčastniť len s doprovodom starším ako 18 rokov.

REGISTRÁCIA & BRIEFING

Registrácia MID:                      Piatok 28. mája 2020 18:00 - 20:00 v Jasenská Dolina – Kašová

Registrácia SHORT:                 Sobota 29. mája 2020 07:00 - 8:00 v Jasenská Dolina – Kašová

Pri registrácii si pripravte 1) očkovací preukaz, 2) potvrdenie o horskom poistení a 3) informovaný súhlas (dokument bude dostupný na webstránke www.fatranskyvlcko.sk). Predloženie týchto troch dokumentov je podmienkou pre štart na podujatí.

Veterinárne podmienky: Očkovací preukaz psa s platným očkovaním. Minimálny vek psa pre obe trasy je 12 mesiacov.

Kategórie:        MID – ženy, muži / SHORT – ženy, muži

ŠTART

MID: Sobota 29. mája 2020 od 07:00 do 07:30

SHORT: Sobota 29. mája 2020 od 08:00 do 09:00

Účastníci v obidvoch kategóriách budú štartovať v pol-minútových intervaloch.

VYHODNOTENIE

Obe kategórie budú vyhodnotené polhodinu po prídení posledného pretekára do cieľa. Časový limit pre kategóriu MID je do 19:00 a pre kategóriu SHORT do 15:30.

 

POVINNÁ VÝBAVA

Povinná výbava MID: Mapa/itinerár (zaistí organizátor), lekárnička (1x obväz hotový, 1x obväz elastický, 5x náplasť s vankúšikom, izotermická fólia), 0,5L voda pre psa (miska pre psa), 0,5L voda pre človeka, jedlo pre človeka, jedlo pre psa, nabitý mobil, čelovka, potvrdenie o horskom poistení a vlastný pohárik.

Odporúčaná výbava: mapa  VKÚ TM 121 – Veľká Fatra, 2 topánočky pre každého psa, trojrohá šatka, fotoaparát, GPS navigácia

Povinná výbava SHORT: Mapa a itinerár (zaistí organizátor), lekárnička (1x obväz hotový, 1x obväz elastický, 5x náplasť s vankúšikom), 0,5L voda pre psa (miska pre psa), 0,5L voda pre človeka, nabitý mobil, potvrdenie o horskom poistení.

Kontroly: Povinná výbava môže byť kontrolovaná na štarte, v cieli alebo aj na trati. Chýbajúci prvok povinnej výbavy bude potrestaný diskvalifikáciou. Na trati budú kontrolné body, ktorými účastník musí prejsť a zaznamenať do karty účastníka.

Odvoz z trate: V prípade zranenia psovoda alebo psa zdarma, v ostatných prípadoch za poplatok 5 EUR. Nie všetky miesta trasy sú prístupné autom.

 

 

ĎALŠIE PRAVIDLÁ

Účastníci sa po trati pohybujú samostatne, najviac vo dvojiciach. Je zakázané psa niesť. Závodníci sú odkázaní sami na seba, preteku sa zúčastňujú na vlastné nebezpečenstvo a sú si vedomí zodpovednosti za seba aj svojho psa. Účastníka môže na trati sprevádzať doprovod bez psa. Doprovod, ale nesmie pomáhať účastníkovi dogtrekkingu. Viac informacii o pravidlách dogtrekkingu môžete nájsť tu: https://dogtrekking.sk/dogtrekking/

UBYTOVANIE & STRAVOVANIE

Ubytovanie nie je zahrnuté v cene štartovného. Môžete sa však ubytovať priamo v Lyžiarskom stredisku Jasenská Dolina https://www.jasenskadolina.sk/ubytovanie. Chata Kaška pre účastníkov dogtrekkingu rezervovala 10 izieb. Pri komunikácii s recepciou chaty preto uveďte, že idete na dogtrekking. Pri Chate Kaška bude možnosť aj campovať.

Parkovanie je priamo na mieste.

V cene štartovného je zahrnuté 1x jedlo (mäsové/vegetariánske jedlo treba nahlásiť do prihlášky) a 1x 0,5l kofola/pivo. V Lyžiarskom stredisku Jasenská Dolina bude počas dogtrekkingu k dispozícii reštaurácia a bar. Radi by sme sa do priestorov Lyžiarskeho strediska Jasenská Dolina ešte vrátili, preto prosíme účastníkov aj ich doprovod o dôsledné dodržiavanie pravidiel (zákaz voľného pohybu psov, zákaz pohybu mimo turistických trás) a upratovanie po psíkoch v areáli hotela.

KONTAKTY

Organizátor: METRO, O.Z., Pavla Mudroňa 24, 03601 Martin, telefón: +421908279154

Hlavný usporiadateľ: Michal Miko, Púpavová 6, 84104 Bratislava, mobil: +421907319756, mail: michal.miko@gmail.com

 

▪ Správy zo stredísk
▪ Zaujímané odkazy

Dobrý anjel